MATTONI

Profil družbe

Karlovarske mineralni vody, a. s. so največji proizvajalec mineralne in izvirske vode na Češkem. Družbo je leta 1873 ustanovil Heinrich Mattoni iz Karlovih Varov. Sedanjo podobo pa so pridobili v 90. letih, zahvaljujoč izjemnim investicijam novih lastnikov (več na Zgodovina).

Skupina Karlovarske mineralni vody v tem trenutku polni mineralno in izvirsko vodo znamk Mattoni, Magnesia in Aquila, katere izvaža v več kot 20 držav. Družba igra pomembno vlogo v kulturnem, športnem in družabnem življenju na Češkem. Podpira tudi projekte na področju ekologije.

Družba Karlovarske mineralni vody si prizadeva za mednarodno prepoznavnost blagovnih znamk z značilno podobo, ki bodo prispevale k boljši kakovosti pitja po svetu. Profesionalen pristop družbe in njenih zaposlenih k vprašanju kakovosti izdelkov je bil večkrat priznan v obliki raznih priznanj in tudi tako, da je Mattoni postala uradna voda češkega predsedstva Sveta EU.

Karlovarske mineralni vody zaposlujejo več kot 400 ljudi. Vrhunska ekipa z jasno vizijo zelo veliko prispeva k uspehu družbe.

176
vrst pijač

400
zaposlenih

26
držav

Naše vrednote in poslanstvo

Osnovni namen

  • Izboljšati kakovost in kulturo pitja.

Naše vrednote

  • Učinkovitost,
  • kakovost, ki ustvarja vrednote,
  • dober sloves,
  • najboljše kompetence,
  • zanesljivost in spoštovanje etičnih načel.

Poslanstvo

  • Prizadevamo si za mednarodno prepoznavnost naših blagovnih znamk in želimo poudariti kakovost mineralnih vod iz Karlovih Varov.

Kontaktni podatki

Sedež družbe
Karlovarské minerální vody, a.s.
Horova 3
360 21 Karlovy Vary,
Češka Republic


Podružnica
Karlovarske mineralni vody, a.s. - podružnica v Sloveniji
Leskoškova 9E
1000 Ljubljana
08 205 87 24
E-mail: info@mattoni.si
Karlovy Vary

Na svetu je le malo krajev, podobnih območju Karlovih Varov. Krajev, kjer so ponosni na svojo zgodovino, živijo v razburljivi sedanjosti in imajo pred sabo obetavno prihodnost. Po poteh zdravilišča so hodili pomembni češki vladarji, politični veljaki, igralci, glasbeniki in več tisoč drugih obiskovalcev. Vse je tja pripeljal isti razlog, želja izboljšati svoje zdravje, doživeti edinstveno atmosfero mesteca in njegove prelepe okolice.

Legenda o kraljevi ozdravitvi

Karlovi Vari spadajo v območje, bogato z izviri različnih temperatur, okusov in zdravilnih učinkov.

Arheološka najdišča dokazujejo, da so blagodejno moč tukajšnjih izvirov mestni prebivalci poznali že davno. Cesarjeva pohvala pa je začela novo obdobje. Za izvire so se začeli zanimati zdravniki in njihove raziskave so potrdile korist pitnih in kopalnih kur. Karlovi Vari in zdravilišče Kyselka so začeli pridobivati svetovno razpoznavnost.

Na seznam gostov so se v Karlovih Varih vpisali na primer car Peter Veliki, Johan Sebastian Bach, Giacomo Casanova in Antonín Dvořák.

Zdravilišče zre v svet

Dober sloves mineralnih izvirov je bil povod tudi za nastanek nove vrste trgovanja. Vodo so interesentom pošiljali sprva v glinenih in potem steklenih posodah. Med osebami, ki so razvoju tega področja posvetile življenje, je izstopalo ime Heinricha Mattonija. Tovarna v Kyselki je cvetela in njegovo ime je kmalu postalo simbol regije.

Trije vrelci, trije viri zdravja

Mattonijeva kyselka se že več kot 100 let razvaža po celem svetu, da bi njeni oboževalci lahko, čeprav le za trenutek, okusili edinstven okus in atmosfero svetovno znanega zdravilišča. Vendar mineralna voda Mattoni ni edina, ki danes nosi pečat imena slavnega prebivalca mesta. V Kyselki polnijo tudi naravno izvirsko vodo Aquila, ki je zaradi nizke vsebnosti natrija odlična za vsakodnevno čiščenje telesa.

Trio znamk iz Karlovih Varov zaključuje Magnesia, mineralna voda z edinstveno sestavo v evropskem merilu. Magnesia se polni v Mnichovu, blizu Karlovih Varov. Je bogata z blagodejnim naravnim magnezijem, hkrati pa vsebuje nizko količino natrija. Osveži celo telo.

Nazaj

Za optimizacijo in analizo uspešnosti spletne strani uporabljamo spletne piškotke. Delimo jih tudi z našimi družbenimi mediji, oglaševalskimi in analitičnimi partnerji. Le-ti jih lahko združijo z drugimi informacijami, ki jih zbirajo neposredno od vas ali kot rezultat vaše uporabe njihovih storitev. Informacije, ki jih iz piškotkov zbere družba Karlovarské minerální vody, a. s., ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Z vašo nadaljnjo uporabo te spletne strani sogašate z uporabo teh informacij.

STRINJAM SE